-81%

Acupressuur Mat

 9,26 24,95

+ Gratis verzending
BlauwPaars
Wissen
Guaranteed Safe Checkout
Geniet van een diepe ontspanning en betere slaap met de BE-Force Acupressuur Spijkermat.
Deze spijkermat is ontworpen om je weefsels diep te masseren, blokkades op te heffen en de bloedcirculatie te verbeteren door de stimulatie van acupressuur punten.
 
Waar is een spijkermat goed voor?
Regelmatig gebruik van een acupressuurmat helpt bij
  • rug-, nek en hoofdpijn
  • chronische vermoeidheid en slaapstoornissen
  • verbeteren van slechte bloedcirculatie
  • afvoeren van afvalstoffen
  • herstel na een fysieke inspanning of workout
Hoe werkt een spijkermat?

Het oppervlak van de acupressuurmat bestaat uit duizenden kleine naaldjes. Elk naaldje is een drukpunt voor je huid.

Onze huid bevat talloze zenuwuiteinden die, wanneer ze gestimuleerd worden, zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie. Dat zorgt voor een warm, tintelend gevoel en een diepe ontspanning.

Daarnaast bestaat ons lichaam uit een uitgebreid netwerk van meridianen, waarlangs energie stroomt om alle delen van ons lichaam in goede gezondheid te houden. Soms ontstaan er blokkades in deze meridianen, waardoor je lichaam uit balans geraakt. Door een acupressuurmat te gebruiken, pas je zelf een vorm van acupressuur toe door duizenden punten op je lichaam te stimuleren. Als je op een plek drukt waar een blokkade in een meridiaan zit, stimuleer je je lichaam om deze blokkade op te heffen en de balans te herstellen.

Bij pijnprikkels maakt ons lichaam de gelukshormonen endorfine en oxytocine aan. Beide hormonen hebben een pijnstillend effect en zorgen voor een prettig gevoel. Dus, terwijl je ontspant op de acupressuurmat, stimuleer je ook de productie van deze gelukshormonen voor een extra heerlijk ontspannen gevoel.

Hoe maak je optimaal gebruik van een acupressuurmat?

De eerste keren draag je best dunne kleding en blijf je niet langer dan 10 minuten op de mat te liggen. De punten zijn scherp en kunnen ongemakkelijk aanvoelen op de huid. Een dun laagje kledij helpt om hieraan te wennen.

Ben je er klaar voor om zonder kleding op de mat te liggen? Doe dit dan voorzichtig door de mat achter je rug te plaatsen en rustig op de mat te gaan liggen. Je lichaam gaat door de volgende fases:

  • 10-20 seconden: je ervaart een onaangename, prikkelende sensatie op je huid
  • 20-40 seconden: de bloedcirculatie in je huid wordt gestimuleerd
  • 1-2 minuten: je voelt een warmte in je huid alsof je in de zon gezeten hebt
  • 2-4 minuten: je krijgt een tintelend of jeukend gevoel
  • 4-6 minuten: je lichaam begint te ontspannen en te herstellen
  • 6-20 minuten: de spierspanning vermindert en je voelt je heerlijk ontspannen.

Naarmate je de mat vaker gebruikt, zul je deze fases herkennen en er beter mee om kunnen gaan. Hierdoor kun je uiteindelijk langer op de mat blijven liggen. Bouw je sessies geleidelijk op naar 20 minuten of langer en geniet van een volledig ontspannen lichaam.

Pakket inhoud
Mat : 62 * 38 cm
Kussen : 6,5 x 13 x 29 cm
Winkelwagen